Gras Houtimport heeft als lid van de VVNH het Beleidsplan ondertekend (Vereniging van Nederlandse Houtondernemingen). Hiermee onderschrijven wij de legaliteitsverklaring en bijbehorende gedragscode voortvloeiend uit dit Beleidsplan. Dit houdt in dat wij uitsluitend zaken doen met leveranciers welke zich houden aan nationale en internationale regelgeving en dus legaal geproduceerd hout op de markt brengen. Houtimport Gras handelt in naaldhout afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Dit blijkt uit het feit dat:

  • Van onze omzet nu al 80% PEFC gecertificeerde producten zijn (Programme for the Endorsement of Forest Council)
  • Wij voor onze aankopen en verkopen van Naaldhout door FSC® zijn gecertificeerd (Forest Stewardship Council) en als zodanig deel uit maken van de Chain of Custody.
®1.pdf” target=”_blank”>Klik hier om ons FSC® certificaat te downloaden.
  • Voor meer informatie raadpleeg: www.fsc.nl
  • PEFC logoPEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes) is door verschillende Europese organisaties opgericht. Het certificaat geeft aan dat het hout dat uit de met PEFC gecertificeerde bossen geleverd duurzaam beheerd wordt. Gras Houtimport is PEFC gecertificeerd als handelsbedrijf (Chain of Custody).

    Ons certificaatnummer is: SKH-PEFC-COC-5010

    Faktuurvermelding Bij ieder PEFC geleverd artikel: 70% of 100% PEFC GECERTIFICEERD Cert.nr : SKH-PEFC-COC-510