LunawoodLunawood is thermisch gemodificeerd hout. Hout van constante kwaliteit wordt geproduceerd in een continue proces om aan de hoge eisen te kunnen voldoen, waarbij met verschillende ecologische aspecten rekening wordt gehouden. De belangrijkste houtsoorten die we modificeren zijn Scandinavisch vuren, grenen, espen en berken. Deze kunnen worden verbeterd door ze de eigenschappen en het uiterlijk van hoogwaardig hout uit andere landen te geven.

Nagenoeg al het naaldhout wat wordt gebruikt voor de productie van Lunawood is voorzien van een PEFC keurmerk.

Uitleg

Tijdens het thermisch modificatieproces wordt het hout gecontroleerd verhit (zonder chemische toevoegingen!) waardoor verschillende chemische en fysische veranderingen in het hout plaatsvinden. Deze veranderingen zijn o.a. beïnvloed door temperatuur, procestijdsduur, droogmethodes en de houtsoort. De Scandinavische houtsoorten worden door het proces veredeld tot arctisch hoogwaardig hout en nemen prachtige kleuren aan. Deze veranderde eigenschappen maken thermisch gemodificeerd hout ideaal voor duurzame constructies.

Lunawood PackagingDe levensduur van het product is ecologisch van het begin tot het eind en de eigenschappen ervan worden ecologisch en zonder chemische toevoegingen tot stand gebracht. Ook het energie rendement van het thermisch modificatieproces wordt door het continue proces verbeterd. Stoom en vrijgekomen warmte worden in verschillende productiestadia ecologisch hergebruikt, hierbij wordt rekening gehouden met de natuur en behoud van kwaliteit.

Lunawood is verkrijgbaar bij Gras Gevelproducten. Informeer bij een van onze verkoopmedewerkers.


PDF_32x32Download hier de Lunawood brochure

Ons assortiment bestaat momenteel uit de volgende producten (PEFC gecertificeerd leverbaar):

 

Profiel Model Dikte x breedte in mm Verpakking
Zweeds Rabat (small) Zweeds rabat, zichtzijde bezaagd 10 / 25 x 126 werkend per stuk
 Zweeds Rabat (large) Zweeds rabat, zichtzijde bezaagd 10 / 25 x 161 werkend per stuk
 Channel Siding Channelsiding 18 x 129 werkend per stuk
 Halfhouts rabat Halfhouts rabat 18 x 129 werkend per stuk
 Rhombus Rhombus 18 x 64 / 144 per stuk
 Boards Boards 18 x 64 / 140 / 190 per stuk

 

Meer informatie gewenst? Informeer bij een van onze verkoopmedewerkers.