Gras_logo_Sila_FC_2Het Russische woord voor kracht is Sila. Het is tevens de merknaam van Gras voor Siberisch Lariks hout van de beste kwaliteit. De naam Sila wordt door Gras pas toegekend als het hout voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Er zijn verschillende kwaliteiten in Sila. Elke kwaliteit wordt zeer nauwkeurig gesorteerd, zodat u alleen het beste hout krijgt. Sila wordt dan ook alleen geleverd door Gras. Er is altijd Sila op voorraad en dankzij eigen aanvoer kunnen er verschillende afmetingen worden geleverd.

Puur natuur

Siberisch lariks is een harde en zware houtsoort met een stevige structuur en een kleur die varieert van lichtgeel tot zalm roze. De natuurlijke duurzaamheid staat een onbehandelde buitentoepassing toe. Het onbehandelde hout vergrijst in de loop van de tijd. Bij liggende jaarringen en dosse vlak is er een duidelijk vlamtekening zichtbaar.

Siberisch Lariks

Naaldhout op de buitengevel geeft elk pand een unieke uitstraling. Maar dan moet het wel van de allerbeste kwaliteit zijn. Want om jarenlang onder alle weersomstandigheden beschermend te werken en mooi te blijven, is alleen de zwaarste naaldhoutsoort duurzaam genoeg. En die soort is Siberisch Lariks.

Siberisch Lariks is afkomstig uit het gebied grenzend aan de Noordelijke IJszee. Door het extreme klimaat daar groeit de Siberische Lariks aanzienlijk langzamer dan zijn Europese soortgenoot. Daardoor is de structuur van het hout veel homogener en dat maakt het zeer duurzaam (klasse II-III).

Ons assortiment bestaat momenteel uit de volgende producten (FSC® gecertificeerd leverbaar):

Model Dikte x breedte in mm Verpakking
Halfhouts rabat 18 x 143 (126 mm werkend) per stuk
Zweeds rabat, zichtzijde fijn bezaagd 10 / 21 x 143 (126 mm werkend) per stuk

Meer informatie gewenst? Informeer bij een van onze verkoopmedewerkers.