Gras Gevelproducten heeft als lid van de Koninklijke VVNH (Vereniging van Nederlandse Houtondernemingen) het Beleidsplan ondertekend. Hiermee onderschrijven wij de legaliteitsverklaring en bijbehorende gedragscode voortvloeiend uit dit Beleidsplan. Dit houdt in dat wij uitsluitend zaken doen met producenten en leveranciers welke zich houden aan nationale en internationale regelgeving en dus legaal geproduceerd hout op de markt brengen. Gras Gevelproducten handelt in naaldhout afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Dit blijkt uit het feit dat:

  • van onze omzet nu al 99% PEFC of FSC® gecertificeerde producten zijn
  • sinds 3 Maart 2013 wij vallen onder de EUTR wetgeving. De EUTR verbiedt het op de interne markt brengen van illegaal gekapt hout en producten daarvan.
FSC logoFSC® (Forest Stewardship Councel) is een wereldwijde, onafhankelijke organisatie die als doel heeft verantwoord bosbeheer. Haar leden zijn onder andere boseigenaren en Milieuorganisaties. Gras Gevelproducten is FSC® gecertificeerd als handelsbedrijf (Chain of Custody).

Ons certificaatnummer is: SKH-COC-000017.

Faktuurvermelding Bij ieder FSC® geleverd artikel: FSC® MIX CREDIT of FSC® 100% Cert.nr. SKH-COC-000017

  • Klik hier om ons FSC® certificaat te downloaden.
  • Voor meer informatie raadpleeg: www.fsc.nl
PEFC logoPEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes) is door verschillende Europese organisaties opgericht. Het certificaat geeft aan dat het hout dat uit de met PEFC gecertificeerde bossen geleverd duurzaam beheerd wordt. Gras Gevelproducten is PEFC gecertificeerd als handelsbedrijf (Chain of Custody).

Ons certificaatnummer is: SKH-PEFC-COC-5010

Faktuurvermelding Bij ieder PEFC geleverd artikel: 70% of 100% PEFC GECERTIFICEERD Cert.nr : SKH-PEFC-COC-510

CE EN BOUWBESLUIT

CE markeringDe meeste bouwproducten moeten sinds de ingang van het nieuwe Bouwbesluit (1 april 2012), een CE markering hebben indien hiervoor een aangewezen norm is. Voor constructief hout, gevelbekleding en houten vloeren is dit het geval. Constructief hout mag alleen worden voorzien van een merkteken als het bedrijf hiervoor een conformiteitsverklaring heeft.

CE markering op constructief hout verplicht

De coëxistentieperiode voor hout voor constructieve toepassingen volgens NEN-EN 14081 “Houtconstructies – Op sterkte gesorteerd hout met een rechthoekige doorsnede”  is per 31-12-2011 afgelopen.  Dat betekent dat al het hout dat sinds 1 januari 2012 voor constructieve toepassingen verhandeld wordt, voorzien moet zijn van een CE-merk. CE markering is een verplichting die geldt voor producenten van bouwproducten zodra het product opgenomen is in de Richtlijn Bouwproducten en in Europa verhandeld wordt. Het doel van CE-markering is een vrij handelsverkeer te creëren binnen Europa. CE staat dan ook voor Conformité Européenne ofwel vrij vertaald het conformeren aan Europese regels en normen.